SQAS en ESAD

SQAS (Safety & Quality Assessment System) is een systeem dat toelaat om de kwaliteits-, veiligheids-, security- en milieueffect performance van logistieke service providers of chemische distributeurs (ESAD) te evalueren. Dat gebeurt op een uniforme manier door gestandaardiseerde assessments die door onafhankelijke auditoren worden uitgevoerd op basis van standaard vragenlijsten (zie ook www.sqas.org ).

Een SQAS of ESAD assessment leidt niet tot een certificaat.

Het levert wel een gedetailleerd rapport op waarmee elk geïnteresseerd bedrijf kan bekijken of haar logistieke service provider of chemische distributeur voldoet aan de door haar gestelde performance eisen.

Processtappen

De SQAS en ESAD schema’s worden beheerd door CEFIC, European Chemical Industry Council. Dit centrale beheer zorgt voor onafhankelijkheid en integriteit van het schema.

Kiwa kan assessments volgens alle SQAS en ESAD modules aanbieden.

Over Kiwa

Kiwa Belgium is een onafhankelijk audit- en controleorganisme dat deel uitmaakt van de internationale Kiwa groep.

Bij de uitvoering van onze activiteiten leggen wij voornamelijk de nadruk op het aanleveren van toegevoegde waarde en kennis. Dit realiseren wij door het inzetten van professionele medewerkers die opbouwend te werk gaan. Zo kan een duurzame en innovatieve relatie met onze opdrachtgevers worden opgebouwd.