OHSAS 18001

OHSAS staat voor Occupational Health And Safety Assessment Series en omvat de vereisten om veiligheid en gezondheid te garanderen op de werkplek. Verwant met de VCA norm voor veiligheid is het een internationale norm, met een structuur die analoog is met die van ISO 9001 en 14001. Dat laat integratie van de verschillende managementsystemen toe.

Voor wie?

Een certificaat is het bewijs van erkenning dat de OHSAS 18001 norm binnen de eigen organisatie is geborgd en dat uw organisatie in staat is op een gestructureerde wijze verbeteringen te initiëren, te plannen, uit te voeren en te evalueren. Kortom, het leveren van kwaliteit kan aantoonbaar worden gemaakt!

Kiwa kan als onafhankelijke certificatie-instelling toetsen of het zorgsysteem voldoet aan de gestelde eisen van de OHSAS 18001 norm.

Wanneer is het nodig?

Het opzetten en implementeren van een zorgsysteem voor veiligheid en gezondheid op het werk heeft voordelen voor uw organisatie, waaronder een verminderde kans op fouten en klachten, een betere procesbeheersing en -aansluiting en duidelijkheid over de taken, verantwoordelijkheden en bevoegdheden. Het maakt de organisatie transparant.

Processtappen

Uiteraard brengt het proces kosten met zich mee. De hoogte hiervan is afhankelijk van de complexiteit van het proces en de grootte van het bedrijf. Daarom kan Kiwa een speciaal voor u op maat gemaakte offerte opstellen. U kunt een offerte aanvragen via ons offerte aanvraagformulier.

Over Kiwa

Kiwa Belgium is uw Partner for Progress. Wij zijn één van de meest veelzijdig geaccrediteerde certificatie instellingen ter wereld.

Onze grote kracht zit in de lokale verankering met kleine teams, die geruggesteund worden door een ervaren en stabiele Europese Kiwa groep. Zo hebt u het beste van beide werelden: vlotte, klantgerichte service gecombineerd met een zee van ervaring en kennis, voor u beschikbaar binnen handbereik.