Antwerp's Most Brilliant

Eind januari 2014 lanceerden stad Antwerpen en Antwerp World Diamond Centre het kwaliteitslabel voor juweliers: Antwerp’s Most Brilliant. Dit label werd door Kiwa opgesteld in samenwerking met de daartoe opgerichte stuurgroep, die bestaat uit 4 partners:

  • Stad Antwerpen
  • Antwerp World Diamond Centre
  • FOD Economie
  • Ars Nobilis

Voor wie?

Het label laat toe om uit te maken wie bij de meest kwaliteitsvolle en betrouwbare juweliers in Antwerpen hoort. Op die manier weten toeristen en andere kooplustigen makkelijk waar ze terecht kunnen. 

Wanneer is het nodig?

Het kwaliteitslabel is de hoeksteen van een grote marketingcampagne om Antwerpen als diamantcentrum in de kijker te zetten. Dankzij het label kunnen klanten op een objectieve manier beroep doen op juweliers die bewezen hebben dat ze aan de top staan qua betrouwbaarheid, productkwaliteit en service.

Meer informatie is beschikbaar op www.antwerpsmostbrilliant.be.

Het label is een mooi voorbeeld van het maatwerk dat Kiwa verricht om labels te ontwikkelen die gericht zijn op een specifieke sector of netwerk.

Processtappen

Kiwa voert een 2-jaarlijkse audit om conformiteit met de 30 criteria na te gaan, die samen het label uitmaken.

Om het Antwerp’s Most Brilliant label te verkrijgen, moet de juwelier aan 30 strenge kwaliteitsvoorwaarden voldoen. De juweliers met label blinken onder meer uit in duurzaamheid, veiligheid, moraliteit, transparantie, service en bedrijfsstabiliteit. Uiteraard voldoen ze ook aan de Belgische wetgeving op economisch, sociaal en fiscaal vlak.

Contacteer ons gerust voor toelichting over het label, de audit criteria, of een vrijblijvende offerte.

Over Kiwa

Kiwa Belgium is een onafhankelijk audit- en controleorganisme dat deel uitmaakt van de internationale Kiwa groep.

Bij de uitvoering van onze activiteiten leggen wij voornamelijk de nadruk op het aanleveren van toegevoegde waarde en kennis. Dit realiseren wij door het inzetten van professionele medewerkers die opbouwend te werk gaan. Zo kan een duurzame en innovatieve relatie met onze opdrachtgevers worden opgebouwd.